Vlada nezadovoljna predlogom Alpine

Vlada Srbije nije zadovoljna predlogom Alpine za sporazumni raskid ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2008.

18:30

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da trenutno stručnjaci razmatraju predlog o raskidu ugovora o koncesiji koji su dostavili koncesionari Alpina i Por. Dinkić, koji je i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, dodao je da će javnost biti obaveštena kada budu preduzete konkretne mere u tom slučaju.

Nacionalni savet za infrastrukturu saglasio se 27. avgusta da nastavi pregovore o sporazumnom raskidu ugovora o koncesiji Horgoš-Požega sa konzorcijumom Alpina i Por. Nakon sednice Savet je saopštio da u nastavku pregovora o sporazumnom raskidu mora da se pronađe najbolje rešenje koje je u interesu Srbije.

Dinkić je ponovio da će Vlada Srbije iz budžeta obezbediti novac za finansiranje izgradnje autoputa od Horgoša do Novog Sada, koji je trebalo da bude deo koncesije.

Ministar je najavio i da će do kraja septembra sa inostranim kreditorima biti ugovoreno ukupno milijardu evra kredita za završetak autoputa na Koridoru 10, čiji je krak autoput od Horgoša do Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: