Svetska banka finansira Koridor 10?

Očekujemo da će nam Svetska banka izaći u susret sa prilično značajnim iznosom za gradnju Koridora 10, kaže Hroneos-Krasavac.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 15.08.2008.

10:52

Default images

Predstavnica Srbije u Svetskoj banci (SB) Biljana Hroneos-Krasavac izjavila je za radio Glas Amerike da je uloga te međunarodne finansijske organizacije u izgradnji infrastrukturnih objekata u našoj zemlji veoma značajna, a posebno u završetku gradnje putnog pravca Koridor 10.

Hroneos-Krasavac je ukazala da je Srbiji sada neophodna suma od 1,7 milijardi evra za realizaciju programa gradnje u okviru Koridora 10 i da je od navedene sume naša država obezbedila 250 miliona evra.

"Moramo da vodimo računa o konkurenciji. Bugarska i Rumunija pripremaju koridor četiri tako da Srbija u što kraćem roku mora da završi sve deonice Koridora 10", upozorila je Biljana Hroneos-Krasavac.

Podsetimo, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić juče je naveo da će radovi na Koridoru 10 početi 1. septembra ili u dogovoru s koncesionarom ili će ih Vlada Srbije sama finansirati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: