Otpis dugova rešenje za "Dnevnik"

Otpis ogromnih dugova Dnevnik Holdinga u iznosu od oko 400 miliona dinara, a zatim privatizacija jedino su rešenje za tu firmu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 15.08.2008.

09:21

Default images

"U ime Pokrajinskog sekretarijata za informacije ponovićemo pisani zahtev Vladi Srbije da na prvoj sledećoj sednici razmotri pitanje konverzije tih dugova", rekla je pokrajinska sekretarka za informacije Ana Tomanova-Makanova.

Tomanova-Makanova, koja je i potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine, dodala je da će istovremeno biti upućen zahtev Agenciji za privatizaciju i molba ministru ekonomije Mlađanu Dinkiću da pomognu da se reši taj veliki problem.

Ona je posle razgovora sa rukovodstvom i predstavnicima sindikata naglasila da bi, na osnovu zakona, trebalo obaviti ubrzanu privatizaciju novinsko-izdavačke kuće "Dnevnik Holdinga" i obezbediti uslove za normalan rad.

Dosadašnji proces privatizacije tog preduzeća, čiji je osnivač pokrajina, obavljan je bez jasnog sistemskog plana i cilja, rekla je ona i naglasila da se u privatizaciju "Dnevnika" "često neopravdano uključivala i politika".

Prema njenim rečima, pokrajina će nastaviti da, putem konkursa, finansijski pomaže izlaženje "Poljoprivrednika", "Nevena" i drugih časopisa koje izdaje "Dnevnik Holding" a koji su značajni za informisanje gradjana Vojvodine.

Direktor "Dnevnik Holdinga" Savo Dobranić je napomenuo da je najveći deo dugovanja te kuće dug prema državi i napomenuo da su ključni problemi tog preduzeća sa 440 radnika "veliki broj zaposlenih, mali obim poslova i zastarela oprema".

Naglasivši da je uspešna privatizacija jedini izlaz, on je dodao da će se u predstojećem periodu tražiti najbezbolniji načini da se, kroz odgovarajući socijalni program, "Dnevnik Holding" oslobodi viška zaposlenih.

"Dnevnik Holding" izdaje listove na slovačkom i rusinskom jeziku "Hlas ljudu" i "Ruske slovo", a suvlasnik je preduzeće "Dnevnik Vojvodina pres", koje izdaje list "Dnevnik", a čiji je većinski vlasnik nemački medijski koncern VAC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: