Saradnja Komtrejda i Templton fonda

Predsednik investicionog fonda Templton Mark Mobijus razgovarao je sa upravom Komtrejda o zajedničkim ulaganjima u regionu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2008.

18:07

Default images

"Investicioni fond Templton igraće veoma važnu ulogu u budućim kupovinama kompanija u jugoistočnoj Evropi koje Komtrejd grupacija planira radi širenja poslovanja u regionu", saopštila je ta srpska informatička kompanija.

Vrednost fonda kojim upravlja Mobijus premašuje 37 milijardi dolara, ističe se u saopštenju i dodaje da je ukupna vrednost Templeton fonda više od 600 milijardi dolara.

Kompanija Komtrejd nakon preuzimanja slovenačke softverske firme Hermes softab ima oko 1.600 zaposlenih i očekuje prihod od 300 miliona evra u ovoj godini.

U prošloj godini kompanija je imala promet od 175 miliona evra, od čega je u Srbiji ostvareno oko 110 miliona evra. Komtrejd je registrovan u Holandiji, posluje u 14 zemalja, a predsednik kompanije Veselin Jevrosimović najavio je nastavak širenja poslovanja u regionu.

Mobijus ima više od 40 godina radnog iskustva i smatra se jednim od vodećih svetskih stručnjaka za investicije, posebno na brzorastućim tržištima, navodi se. On je i kroz angažovanje u Svetskoj banci, ključna ličnost u razvoju međunarodne politike za tržišta u razvoju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: