"Imorent" ulaže u nekretnine

Imorent planira da do kraja godine u Srbiji investira 50 do 70 miliona evra, kaže direktor te firme u Beogradu Aleksander Petric.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2008.

14:49

Default images

Težište saradnje sa našim partnerima su sve usluge vezane za sektor nekretnina - njihovo finansiranje, razvoj vlastitih projekata, ili sa partnerom ili samostalno, objasnio je on.

Imorent (Immorent), koji se bavi lizingom nekretnina, pruža i sve usluge u vezi sa razvojem nekretnina - procene zemljišta i zgrade, finansijskog i tehničkog razvoja projekta, projektovanja, nadzor i menadžment gradilišta i pomoć u prodaji te nekretnine.

"Beograd predstavlja geostrateški centar jugoistočne Evrope i poseduje veliki potencijal", rekao je Petric i dodao da je planirano i finansiranje izgradnje nepokretnosti u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Prema njegovim rečima, srpsko tržište poseduje veliki potencijal u pogledu poslovnog prostora, velikih šoping centara, hotelskog prostora i izgradnje stambenog prostora. On je ocenio da bi u Beogradu narednih 10-20 godina moglo biti izgrađeno 20 hiljada kreveta, odnosno 20 "Hajata".

Kao probleme koji sprečavaju korišćenje svih potencijala srpskog tržišta nekretnina i realizaciju projekata, Petric je naveo nepostojanje zakonske regulative i problem denacionalizacije zemljišta.

Kompanija "Imorent" predstavlja lidera na tržištu lizinga nekretnina u zemljama centralne i istočne Evrope, trenutno je prisutna u 15 država, a njena filijala u Beogradu otvorena je prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: