Selekta izvozi bela vina u Rusiju

Porodični vinski podrum Selekta prvi je individualni proizvođač belih vina u Srbiji koji će svoje proizvode izvoziti u Rusiju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2008.

08:37

Default images

Bela vina podruma Selekta uskoro će se naći u elitnim hotelima Sankt Petersburga, sa kojima je skopljen ugovor o snabdevanju za naredne četiri godine.

"Obavezali smo se da ćemo im u naredne tri godine isporučiti sto hiljada boca ’Belog burgundca’, ’Rajnskog rizlinga’ i ’Dvorskog vina’. U prvom kontingentu koji je već krenuo za Rusiju je 15 hiljada boca", rekao je Milutin Tine Stojšić.

Porodica Stojšić počela je da se bavi vinogradarstvom 1987. godine, a vinarstvom od 1993. godine kada su godišnje proizvodili oko pet hiljada litara vina.

"Poslednjih godina u proseku proizvodimo po 75 hiljada litara. Ostvarili smo svoje ambicije. U posedu imamo 12 hektara mladih vinograda i pet hektara u rodu zasađenih sivim i belim burgundcem, šardoneom i sovinjonom, ali i četiri hektara pod zasadima nekoliko sorti crnog grožđa. Imamo i četiri podruma od kojih je kapacitet najmanjeg sto hiljada litara", rekao je Stojšić.

Podrum Selekta se poslednjih četiri godine bavi i organizovanom degustacijom vina, uz tradicionalnu domaću banatsku trpezu i lokalne tamburaške orkestre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

19 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: