Zastava:U julu pregovori sa Fijatom

Predstavnici Fijata i Ministarstva ekonomije Srbije intenziviraće tokom jula pregovore o detaljima privatizacije Zastave.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 08.07.2008.

17:08

Default images

Na sastanku kojem su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić i rukovodstvo Zastave potvrđeno je da je predlog ugovora o zajedničkom ulaganju države i italijanske kompanije u Zastavu stigao iz Fijata.

Ćirić nije želeo da navodi detalje predloga ugovora osim da je reč o pravnim okvirima i da pregovori tek predstoje.

Sindikati kragujevačke fabrike ponovo su izrazili zabrinutost zbog nedostatka informacija o toku privatizacije i planovima Fijata u vezi sa brojem radnika u novoj privatizovanoj firmi i obavezama poštovanja kolektivnog ugovora novog poslodavca.

Italijanska kompanija Fijat i Vlada Srbije potpisali su krajem aprila Memorandum o razumevanju o strateškoj saradnji i zajedničkom ulaganju u kragujevačku fabriku automobila Zastava.

Tim memorandumom je predviđeno ulaganja od najmanje 700 miliona evra u Zastavu i početak proizvodnje dva nova modela automobila, A i B klase. Do kraja 2010. proizvodnja u Zastavi bi trebalo da dostigne 300 hiljada automobila godišnje, što je 30 puta više nego sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: