Milosavljević:Borba protiv monopola

Borba sa monopolima, razvoj sektora usluga i efikasno organizovanje sektorskih službi biće prioriteti ministarstva trgovine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.07.2008.

08:59

Default images

Kandidat za ministra trgovine i usluga Slobodan Milosavljević izjavio je da je "Srbiji potrebno više konkurencije i veliki izazov za mene i druge članove kabineta će biti da dovedemo u Srbiju velike evropske igrače".

On je ukazao da će pospešivanje konkurencije uticati na smanjenje cena proizvoda i dodao da očekuje od nove vlade da predloži izmene i dopune Zakona o zaštiti konkurencije i omogućiti Antimonopolskoj komisiji da mnogo bolje radi svoj posao.

Milosavljević je dodao da će na razvoj sektora usluga biti stavljen akcenat, jer je uočeno da ta oblast privrede beleži najveće stope rasta, i obećao da će se zalagati za reformisanje inspekcijskih službi, u skladu sa evropskim standardima.

Na pitanje da li je uveren u stabilnost buduće vlade, Milosavljević je istakao da razlozi njenog formiranja i prioriteti vlade, koji su istaknuti u ekspozeu mandatara Mirka Cvetkovića govore da će ona biti kohezivni faktor, što je dobro za stabilnost Srbije.

Milosavljević je kazao da će fokus nove vlade biti borba za bolji život građana Srbije i naveo da očekuje da će vlada biti stabilna.

"Verujem da će razlozi zbog kojih je ova vlada formirana i prioriteti koje je u ekspozeu izneo mandatar Mirko Cvetković biti kohezioni faktor ove vlade, što je dobro za stabilnost Srbije, privlačenje investicija i ukupan život u Srbiji", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: