Prodaje se lečilište Gornja Trepča

Agencija za privatizaciju Srbije zakazala je za 5. septembar prodaju društvenog preduzeća prirodno lečilište Gornja Trepča.

Srbija

Izvor: FoNet

Utorak, 08.07.2008.

08:50

Default images

Ukupna procenjena vrednost kapitala koji se privatizuje iznosi 452 miliona dinara, što predstavlja 70 odsto ukupnog kapitala privrednog subjekta.

Početna cena na aukcijskoj prodaji iznosi 126 miliona dinara, a budući vlasnik je obavezan da u lečilište investira šest miliona dinara.

Lečilište poseduje 11 kada za hidromasažu, 110 ležejeva, putniča vozila "škoda fabia" i "reno kango ekspre" i računar Pentium 4. U sklopu lečilišta je stacionar sa ambulantom, restoran, stambena zgrada i kupatila za lečenje banjskom vodom.

Lane je Gornja Trepča imala prihod od 81,8 miliona dinara, odnosno dobit je iznosila 10,5 miliona dinara. Lečilište je udaljeno 18 kilmetara od Čačka i osnovano je 1955. godine.

Institut za medicinsku hidrologiju i klimatologiju iz Beograda izvršio je hemijsku analizu vode 1957. godine i konstatovao da je lekovita i da pruža povoljne mogućnosti za lečenje reumatskih i ginekoloških bolesti.

Početkom 1970. godine Balneološki institut iz Beograda je posle fizičko-hemijskih analiza termomineralne vode uvrstio Gornju Trepču u prirodna lečilišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: