Delta ulazi u Ukrajinu i Belorusiju

Kompanija "Delta maksi" i investicioni holding Finstar iz Rusije osnovali su zajedničko preduzeće za razvoj lanca supermarketa i hipermarketa u Belorusiji i Ukrajini

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.07.2008.

18:07

Default images

Cilj novoosnovanog preduzeća biće razvoj lanca supermarketa i hipermarketa u Belorusiji i Ukrajini, a partneri će u toku pet godina investirati 700 miliona dolara u otvaranje prodavnica hrane, kupovinu i izgradnju trgovinskih centara u ovim zemljama.

U okviru sporazuma, Finstar će rebrendirati svojih šest prodavnica hrane Smak na teritoriji Ukrajine u brend Delta holdinga - Maxi i otvarati nove prodavnice srpske marke. Sem toga, dogovoreno je da ruski holding u Ukraniji i Belorusiji razvija lanac hipermarketa srpske kompanije Tempo.

Delta holding je prošle godine ostvario prihod od 1,72 milijarde evra, a za ovu godinu je planirano 2,4 milijarde. Rojters navodi da Delta u Rusiji razvija mrežu sportskih prodavnica "Delta sport". Ruski investicioni holding Finstar objedinjuje poslovne projekte suvlasnika najvećeg lanca kockarnica u istočnoj Evropi "Ritzio entertainment" milijardera Olega Bojka, lanac od 56 prodavnica Smak, mrežu parfimerija "Riv Goš" i projekte izgradnje trgovinskih i poslovnih centara u Rusiji i zemljama Zajednice Nezavisnih Država na povrišini od oko dva miliona kvadratnih metara. Finstar je prošle godine ostvario prihod veći od dve milijarde dolara.

Kompanija "Delta Maksi" je prisutna na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Bugarske. Podsetimo, Delta je 12. septembra prošle godine u Sofiji potpisala ugovor o preuzimanju 85 odsto kapitala drugog po veličini bugarskog maloprodajnog lanca Pikadili, procenjene vrednosti od 80 miliona evra, čime je zakoračila na tržište EU.

Tada je najavljeno da će srpska kompanija u roku od dve godine uložiti 70 miliona evra u izgradnju 20 novih prodajnih objekata lanca Pikadili u kojima će zaposliti hiljadu radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: