Monus ulaže devet miliona evra

U Fabriku cigareta Monus u Inđiji, koja posluje u sastavu kompanije Invej, tokom ove i naredne godine biće uloženo oko devet miliona evra.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 02.07.2008.

15:07

Default images

Rukovodstvo Monusa odlučilo se za dodatna ulaganja u modernizaciju fabrike i povećanje kapaciteta, iako su mašine, vredne oko 60 miliona evra, još uvek nove, a proizvodnja premašuje 11 hiljada tona duvana godišnje, izjavio je generalni direktor Inveja Stanko Tomović.

Planirano je i da do kraja ove godine obima prodaje bude 20 odsto veći nego lane, a u 2008. očekuje se dobit od 261 milion dinara, naveo je Tomović i dodao da je prošle godine na ime akciza i PDV-a iz Monusa u republički budžet uplaćeno više od 40 miliona evra.

Za domaće cigarete iz Monusa, kako je istakao, veoma su zaintersovani i Amerikanci i vodeće fabrike duvana na Bliskom istoku, tako da se očekuje i povećanje kapaciteta, a verovatno i dodatni broj zaposlenih, kojih sada ima oko 300.

Monus se već načelno dogovorio o plasmanu proizvoda na američko tržište sa kompanijama Virdžinija Karolina iz Majamija i Global trejding iz Indijane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: