Moskovska banka dobila sve dozvole

Moskovska banka ispunila je sve uslove potrebne za poslovanje na srpskom tržištu, pošto je od Narodne banke Srbije dobila konačno odobrenje za početak rada.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.07.2008.

13:34

Default images

Centralna banka je dala saglasnost na sva dokumenta koja su prethodno usvojena na Osnivačkoj sednici Skupštine akcionara Moskovske banke u Srbiji, čime je završena i poslednja faza u procesu osnivanja te banke, navodi se u saopštenju.

Moskovska banka će u narednih nekoliko dana pokrenuti proceduru za upis u Registar Agencije za privredne registre, poslečega će biti i zvanično evidentirana kao pravno lice.

„Veoma smo zadovoljni što smo u potpunosti ispunili sve propisane standarde NBS neophodne za dobijanje rešenja za početak rada. Preostaje nam period završne organizacije tehničkih i ljudskih resursa, za koju sam siguran da ćemo je obaviti podjednako kvalitetno i u najkraćem vremenskom roku“, izjavio je Vladimir Zečar, predsednik Izvršnog odbora Moskovske banke Beograd.

Mokovska banka, kao prva ruska banka na domaćem tržištu, dobila je grinfild bankarsku licencu sredinom maja ove godine i prva je takva investicija u srpskom bankarskom sektoru u poslednjih sedam godina.

Moskovska banka je osnovana 1995. godine i predstavlja jednu od četiri najveće banke u Rusiji, a posluje i u Belorusiji, Ukrajini, Litvaniji i Estoniji.

Prošlu godinu Moskovska banka je završila kao treća banka u Rusiji po depozitima fizičkih lica, druga po broju izdatih platnih kartica, četvrta po kreditnom portfoliju i kapitalu. Banka servisira više od 104.400 korporativnih klijenata i više od 8,5 miliona građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: