Počela prodaja stanova u bloku 67

Kompanija Blok 67 danas je počela prodaju stanova u univerzitetskom naselju "Belville" po ceni od oko 2.000 evra po kvadratu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2008.

15:14

Default images

Prvi kupci kojima je zakazan susret sa prodavcima moćiće danas da se u specijalno napravljenom paviljonu uvere kako će izgledati završen stan i da zaključe predugovor o kupovini. U naselju "Belville" na prodaju će biti ponuđeno 1.858 stanova različitih struktura, od garsonjera do četvorosobnih stanova, ali i nekoliko stotina lokala kao i garaže.

Slobodan Mihajlović izvršni direktor preduzeća "Blok 67 Associates" kaže da je cena kvadrata određena brižljivom kalkulacijom svih troškova izgradnje objekta i da ona (1850 evra plus PDV od osam procenata) na adekvatan način odražava ponuđeni kvalitet.

"Mi nismo želeli da cenu odredimo tako što ćemo jednostavno naplatiti 10 odsto za kvadrat u odnosu na cenu "kod komšije". Hteli smo da pažljivim proračunom kroz cenu postavimo standard za kvalitet", objašnjava Mihajlović.

Prema njegovim rečima svi stanovi su građeni materjalima srednje više klase, visina plafona je 2,7 metara, vrata su visine 2,4 metara, staklene površine 1,8 metara što je znatno više od standarda. Takođe sve zgrade imaju liftove, protivpožarne sisteme što je takođe uračunato u cenu kvadrata.

Na ovu cenu od 1.850 evra, međutim neće moći da računaju svi kupci, jer će kompanija Blok 67 ukoliko budu takvi tržišni uslovi povećavati cenu kvadrata.

Vladimir Čupić, predsednik Izvršnog odbora "Hipo Alpe Adria banke" koja je investitor i finansijer projekta objašnjava da će sadašnja ponuđena cena važiti do onog momenta dok se ne promene tržišni uslovi.

"Iako kao kompanija želimo da napravimo profit, to nam nije primaran cilj. Već nam je cilj zadovljan kupac. Prema sadašnjim tržišnim uslovima cena od 1.850 evra po kvadratu odgovara ponuđenom kvalitetu. Ne mogu da kažem da mi kao kompanija nećemo povećavati cene za neke katerogija stanova kako se kompleks bude završavao, ali i tada ćemo dati prave argumetne za ponuđenu cenu", kaže Čupić.

Lista potencijalnih kupaca već je napravljena

Prodajni paviljon u kompleksu
Inače, lista potencijalnih kupaca već je napravljena na osnovu interesovanja koje su građani pokazali još od oktobra prošle godine.

"Do sada nam se javilo oko 3.000 građana sa različitim pitanjima, a mnogi su bili zaintersovani i za kupovinu nekretnine. Naši agenti koji su beležili vreme i broj poziva, kontaktiraće te građane i proveriće da li su zainteresovani za kupovinu. Moram, međutim, da naglasim da tih 3.000 građana ni na koji način nisu unapred rezervisali stan, tako da će i svi zainteresovani koji se sada jave imati isti tretman pri prodaji stanova", objašnjava Slobodan Mihajlović.

Paviljon u kome je će biti primljeni kupci zamišljen je kao "one stop shop", gde potencijalni kupci mogu da pogledaju nekretninu, da izaberu stan po želji, ali i da po zaključenju predugovora plate u gotovini ili da naprave kreditni aranžman.

"U paviljonu će biti i prodavci, ali i kreditni savetnici. Oni će od 9h do 19 časova svakoga dana razgovarati sa klijentima kojima zakažemo posetu. Ukoliko pokažu interesovanje sa njima će biti potpisan predugovor, a potom će plaćanje biti realizovano u gotovini, ili putem kredita", kaže Mihajlović.

U paviljonu će biti pristuni i službenici Hipo alpe adria banke koja je za kupovinu stanova u naselju "Belville" formirala posebnu liniju kredita. Svi stambeni krediti biće osigurani kod Nacionalne korporacije za osiguranje kredita.

Od momenta potpisivanja predugovora do završetka procesa prodaje, za građane koji plaćaju gotovinom ne bi trebalo da prođe više od dve sedmice, dok je za one koji će svoj novi stan kupiti na kredit okvirno vreme 45 dana.

Stanovi useljivi tek krajem 2009.

Naselje "Belvile" gradi se na parceli od 13,7 hektara, a ukupna površina objekata veća je od 250 hiljada kvadratnih metara. Celokupna investicija vredna je više od 230 miliona evra. Inače, kompleks Belvile biće završen i predat organizatorima Univerzijade najkasnije u maju 2009. godine i služiće za smeštaj sportista iz celog sveta. Po završetku Univerzijade, svi objekti biće ponovo uređeni i predati vlasnicima najkasnije do kraja 2009.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: