Za akcije 4,2 miliona prijava

Za besplatne akcije javnih preduzeća do sada se prijavilo oko 4,2 miliona građana, a do kraja jula očekuje se da će se prijaviti još oko 300 hiljada.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 01.07.2008.

08:39

Default images

Krajem juna povećano je interesovanje građana za upis akcija, ali na šalterima nema gužvi. U PTT-u apeluju na građane da ne stvaraju gužve, jer imaju još mesec dana da ostvare svoje pravo, a krajnji rok je 31. jul, kažu u preduzeću PTT Srbija.

"Od ukupnog broja prijavljenih građana 80 hiljada je onih koji su se odrekli bezvrednih akcija, a ukupno je do sada otvoreno 2,5 miliona tekućih računa", navode u tom preduzeću.

Kako je rečeno, komisija je posetila i izvršila prijavu 49.200 nepokretnih lica koji nisu mogli da dođu na šaltere Pošte.

Prijava građana za besplatne akcije počela je 28. januara 2008. godine, a rok je do 31. jula. Za prijavu za besplatne akcije potrebna je lična karta i kartica tekućeg računa, a ukoliko gradjanin nema tekući račun, biće mu otvoren u Pošti u toku prijave.

Predvođeno je da gradjani dobiju akcije javnih preduzeća Naftne industrije Srbije, Elektroprivrede Srbije, Telekoma Srbija, Jat ervejza, Aerodroma "Nikola Tesla" i Galenike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: