Izgradnja deponije u Pirotu

Za izgradnju regionalne sanitarne deponije u Pirotu zainteresovane su 24 firme, od kojih 13 iz inostranstva.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2008.

08:59

Default images

Pomoćnik predsednika opštine Pirot za razvojne projekte i saradnju sa ministarstvima i donatorima, Milorad Spasić, rekao je da su potencijalni izvođači radova pokazali veliko interesovanje posle nedavne prezentacije projekta i posete lokaciji buduće deponije.

Pored domaćih, došli su i predstavnici firmi iz Austrije, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Nemačke i Slovenije.

Sanitarna deponija je za četiri opštine Pirotskog okruga - Pirot, Belu Palanku, Dimitrovgrad i Babušnicu. U izgradnju tog objekta Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR) učestvuje sa 3,8 miliona evra, a Eko fond sa 1,4 miliona evra.

"Svima smo podeli sertifikate kao sastavni deo ponuda koje oni mogu da dostave do 21. jula ove godine. Nadamo se da ćemo početkom jeseni krenuti sa ovim velikim poslom", kaže Spasić, ali dodaje da ne očekuje da će sve firme podneti kompletnu dokumentaciju.

Objasnio je da mnoge firme koje su došle na prezentaciju projekta, ne ispunjavaju veoma stroge uslove tendera koji je raspisala EAR.

"Uslovi podrazumevaju da je onaj ko potpiše ugovor već izgradio nekoliko deponija. Očekujem da se jave strane firme koje će za neke od poslova angažovati domaća preduzeća", kaže Spasić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: