Trijumf elit: Poziv za upis akcija

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Citadel objavilo je javni poziv za upis akcija zatvorenog investicionog fonda Trijumf elit.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 13.06.2008.

08:24

Default images

Javni poziv trajaće od 16. juna do 11. avgusta 2008. godine, planirano je emitovanje 250 akcija po pojedinačnoj ceni od sto hiljada dinara.

Kako se ističe u saopštenju Citadela, investitori će kupovinom akcija Trijumf elita steći pravo na dobit, dividendu, učešće u radu Skupštine akcionara i preče sticanje akcija. Komisija za hartije od vrednosti Citadelu je dozvolu izdala 15. maja, a tada je najavljeno da će fond početi da investira u septembru.

Citadel će, kako se navodi u javnom pozivu, ulagati u akcije i dužničke hartije od vrednosti firmi i instuticija u Srbiji, zemljama članicama Evropske unije, Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj i u susednim državama, kao i u finansijske derivate i udele u neakcionarskim društvima.

Kada je izdata dozvola za Trijumf elit, Citadel je najavio da će više od 50 odsto vrednosti imovine ulagati u akcije akcionarskih društava kojima se ne trguje na berzi i u udele drugih oblika preduzeća, ortačkih, komanditnih i društava sa ograničenom odgovornošću, registrovanih u Srbiji.

Trijumf elit je drugi zatvoreni investicioni fond u Srbiji koji je objavio poziv za upis akcija, a prvi je Fima SEE aktivist, za koji je 27. maja objavljen javni poziv za upis osam hiljada akcija po ceni od deset hiljada dinara po akciji, koji će trajati do 30. juna.

Citadel u Srbiji već upravlja otvorenim fondom Trijumf, koji je osnovao 15. oktobra prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: