Štrajk radnika u klanici Agroživ

Radnici klanice kompanije "Agroživ" u Jagodini proglasili generalni štrajk zbog neisplaćenih zarada od februara i neuplaćenih doprinosa za PIO od 2003. godine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.06.2008.

10:52

Default images

Radnica Olga Đorđević napominje da su "radnici u februaru radili i po 305 sati, a plaćeno im je samo 160". Ona napominje da su martu, aprilu i maju prerađivali dnevno oko 10.000 pilića.

Radnici koji štrajkuju izjavili su da su se rukovodioci, posle hapšenja većinskog vlasnika "Agroživa" Miroslava Živanova 31. marta i drugih čelnika, "razbežali na bolovanja ili odmor" i da nemaju kome da se obrate.

"Agroživ u Pančevu je otišao u stečaj, nama niko ništa ne govori, o tome saznajemo iz novina i tražimo da znamo šta će biti sa nama", kažu radnici.

Klanica "Agroživa" u Jagodini je prvi pogon koji je Živanov kupio 1994. godine od preduzeća "Juhor", veoma je moderna i ima kapacitet od 7.000 pilića na sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: