Evrosong: "Troškovnik u julu"?

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić kaže da će finansijski izveštaj Evrosonga, "oko kojeg je sve potpuno čisto", biti poznat javnosti za najkasnije mesec dana.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.06.2008.

10:51

Default images

"Oko troškovnika nema nikakvih tajni i on će biti predočen javnosti čim bude gotov, a mi ćemo pokušati da to učinimo brzo, možda i za petnaestak dana", rekao je Tijanić.

Javni servis je, prema njegovim rečima, za organizaciju "Evropesme" od domaćih banaka uzeo komercijalni kredit od pet miliona evra, dok je od Evropske broadcasting unije dobio 3,5 miliona evra.

"Znači, svi naši troškovi iznose oko osam miliona evra, ne računajući troškove Republike, Grada, Arene, Centra Sava...", rekao je Tijanić za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da su za skoro sve bili raspisani tenderi, dok se za preostalo, uz saglasnost države, "išlo na neka pogađanja".

Reagujući na jučerašnju izjavu poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, koji smatra da Tijanić dezinformiše javnost u vezi s budžetoma "Evrovizije", prvi čovek RTS-a je rekao da ne može Šabić da odredi rokove za saopštavanje troškova te manifestacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: