"PTT Srbija" uvela SAP program

Javno preduzeće "PTT Srbija" uvelo je poslovni softver SAP ERP i time postalo prva pošta na Balkanu i 29. na svetu, koja primenjuje taj program.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.05.2008.

09:15

Default images

Generalni direktor "PTT Srbija" Goran Ćirić izjavio je da će se uvođenjem tog softvera, jednog od najmodernijih u svetu, smanjiti troškovi preduzeća, a povećati kvalitet usluga i efikasnost naplate potraživanja.

Ćirić nije mogao da precizira kolika je cena projekta, ali je dodao da je samo primena SAP ERP sistema koštala oko 820 hiljade evra, a da u tu cenu nije uključena kupovina licence, obuka, održavanje sistema i nabavka hardvera.

Prema rečima predstavnika "PTT Srbija", u tom preduzeću su uvedeni SAP ERP moduli za upravljanje finansijama, nabavkom, zalihama, investicijama, za planiranje i analizu poslovanja.

SAP EAR softver je proizvod strane kompanije za proizvodnju poslovnog softvera SAP, a u informacioni sistem PTT-a uvela ga je kompanija S&T Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: