Indeksi u Beogradu blago porasli

Na Beogradskoj berzi indeksi akcija danas su ostvarili rast. Indeks Belex15 porastao je 0,94 procenata, a opšti Belexline 0,63 odsto.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Utorak, 20.05.2008.

16:35

Default images

Promet je vredeo 198,49 miliona dinara ili 2,42 miliona evra, od čega je čak 1,19 miliona evra ostvareno u trgovini obveznicama Republike Srbije.

Učešće stranih investitora spustilo se na 29 odsto u ukupnoj trgovini dok je u trgovini akcijama bilo gotovo 50 procenata pri čemu više od 54 odsto u kupovini akcija i deset procenata manje u prodaji

Najviše je u kontinuiranoj trgovini porasla vrednost akcije Privredne banke Beograd [PRBN], 8,64 odsto, uz promet od 1,2 miliona dinara. Rast nešto veći od šest odsto imale su hartije Univerzal holdinga [UNVR] i Alfa plama [ALFA], akcija Veterinarskog zavoda Subotica [VZAS] poskupela je pet i po, a Progresa [PRGS] neznatno više od četiri procenta.

Gubitnike je predvodio beogradski prevoznik Lasta [LSTA] sa padom od šest procenata. Gotovo šest odsto pojevtinila je akcija Ikarbusa [IKRB], a Politikina [PLTK] je pala pet i po odsto. Na vrednosti su izgubili i Simpo [SMPO] i Vital [VITL], nešto više od četiri odnosno tri procenta.

Najveći promet ponovo je ostvaren u trgovini akcijama niške AIK banke [AIKB], od 23,2 miliona dinara, a slede Metals [MTBN] i Univerzal banka [UNBN] sa po više od osam miliona i Agrobanka [AGBN] sa 3,6 miliona. Među hartijama sa većim prometom je i Energoprojektova [ENHL], preduzeća sa A Listinga, sa 5,2 miliona dinara vrednom trgovinom. Akcija beogradskog holdinga poskupela je nešto više od procenat.

Od ostalih akcija sa A Listinga, cena bečejskog Soja proteina [SJPT], skočila je tri procenta, a promet je vredeo 3,15 miliona, dok je vrednost hartije pirotskog Tigra [TIGR] pala pola procenta, uz neveliki promet.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet bio je sa akcijama Vetfarma [VETF], od 3,4 miliona dinara. Cena te hartije je porasla 13,33 odsto, na 85 hiljada dinara, što predstavlja njen najviši do sada nivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: