U IMT-u očekuju uspeh pregovora

Generalni direktor Industrije mašina i traktora (IMT) Slobodan Petrović izjavio je da očekuje da pregovori sa drugorangiranim ponuđačem na tenderu budu uspešni.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2008.

09:58

Default images

Petrović je rekao da bi "svako odlaganje privatizacije IMT tu firmu dovelo u nepovoljniji položaj na tržištu" i dodao da ne ide u prilog da se neuspešno završi i ovaj tender pa da se raspisuje i treći pod bilo kakvim uslovima, upozorivši da je "vreme kritični faktor jer IMT čitav niz godina posluje sa blokiranim računom".

Petrović je podsetio da to preduzeće radi i bez sopstvenih obrtnih sredstava i da ne može da obezbedi bankarske kredite tako da firma što pre treba da pronađe novog vlasnika.

On je naveo i da je tržišna pozicija IMT obezbeđena "jer od Austrije i Češke pa do Turske ne postoji firma čija je osnovna delatnost proizvodnja traktora. Mogli bismo u ovom trenutku da proizvedemo i prodamo između 3.500 i četiri hiljade traktora bez većih problema".

Po njegovim rečima, članica drugoplasiranog konzorcijuma - poljska firma "Pol-Mot Varfarma", bila je zainteresovana i za učešće na prethodnom tenderu kada su "hteli da budu partner jednog drugog ponuđača".

Konzorcijum HASS-SIP, prvorangirani za kupovinu IMT odustao je od kupovine Industrije mašina i traktora, a kao razlog ponuđač je naveo odustajanje banaka da isprate ovu transakciju.

Agencija je u petak uputila poziv drugorangiranom konzorcijumu koga čine "Neverfild limited" sa Britanskih Devičanskih Ostrva i poljska firma "Pol Mot Varfarma", predvođeni Goranom Novakovićem da dođu i započnu pregovore o kupovini IMT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: