Blagi pad indeksa uz mali promet

Oba indeksa akcija Beogradske berze izgubila su nešto više od pola procenta na vrednosti. Belex15 je pao za 0,58 odsto, a Belexline za 0,65 procenata.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.05.2008.

16:31

Default images

Promet je vredeo tek 96,66 miliona dinara ili 1,17 miliona evra i bio je najmanji u poslednje dve nedelje. Učešće stranih investitora bilo je nešto veće od 60 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama, u kupovini akcija bilo je 63,5 odsto, a u prodaji 60 procenata.

U kontinuiranoj trgovini najviše je pojevtinila akcija Telefonije [TLFN], za deset procenata, ali je u prometu bilo samo pet hartija. Za devet i po odsto pala je cena Planuma [PLNM], a za devet Univerzala [UNVR], takođe uz veoma male promete.

Univerzal banka [UNBN] je izgubila šest odsto, a Progres [PRGS] gotovo pet procenata na vrednosti.

Dobitnike predvodi Informatika [INFM] sa rastom neznatno većim od devet odsto, uz solidan promet od gotovo tri miliona. Akcija Meser Tehnogasa [TGAS] poskupela je šest i po odsto, a Energoprojekta [ENHL], holdinga sa A Listinga Berze, 3,62 odsto, uz promet nešto veći od pet miliona dinara.

Osetnije su poskupele i hartije Globos osiguranja [GLOS] i Galenike Fitofarmacije [FITO], 3,33 procenta, odnosno 1,74 odsto.

Najveći promet ostvaren je u trgovini akcijama AIK banke [AIKB], od 24,73 miliona dinara, a slede Komercijalna [KMBN] i Metals [MTBN] banka sa po više od devet miliona i Agrobanka [AGBN] sa 4,78 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najviše se trgovalo akcijama Vetfarma [VETF], za 8,7 miliona dinara. Akcija beogradskog preduzeća koštala je 15,38 odsto više nego u prethodnoj trgovini i ujedno najviše od kada se trguje tom hartijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: