Unika povećala premiju za 50 odsto

Kompanija Unika osiguranje (Uniqa) povećala je u 2007. godini premiju osiguranja za više od 50 odsto, na 20,4 miliona evra, što je najveći rast na srpskom tržištu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2008.

14:42

Default images

Generalni direktor te kompanije Zoran Višnjić je kazao da je Unika osiguranje na kraju 2007. godine imalo oko 300 hiljada klijenata u Srbiji i ukupno tržišno učešće od oko 3,5 odsto.

"U životnom osiguranju udeo Unike na tržištu je deset procenata, dok je u neživotnom osiguranju, nakon udvostručavanja premije tokom 2007. godine, tržišno učešće dostiglo dva odsto", kazao je Višnjić.

Unika osiguranje ponudiće tokom ove godine u Srbiji privatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od profesionalne odgovornosti. U planu su i nove tarife za kasko osiguranje i razvoj saradnje sa lizing kompanijama, a nastaviće se i razvoj partnerstva sa Rajfazen bankom i širinje palete proizvoda koju će klijenti moći da kupuju u poslovnicama te banke.

"Tokom prošle godine uspešno je završena promena brenda kompanije iz Cepter osiguranja u Unika osiguranje, otvorena nova centrala na Novom Beogradu i zaposleno 400 novih radnika, čime je broj zaposlenih premašio 550", naveo je on i dodao da će se nastaviti zapošljavanje kvalitetnih kadrova.

Višnjić je dodao da je Unika je prva kompanija na tržištu osiguranja u Srbiji koja je odvojila poslovanje sa životnim i neživotnim osiguranjem i izvršila kompletan prenos portfelja na novu kompaniju Unika neživotno osiguranje.

Višnjić je ocenio da će tržište osiguranja u Srbiji nastaviti dinamičan razvoj tako da će u narednih četiri do pet godine vrednost tržišta biti dvostruko veća nego što je trenutno. Naredne godine može da se očekuje rast tržišta veći od 20 odsto, naveo je i dodao da će promene doneti i privatizacija drzavnih osiguravajucih kuća i dolazak novih stranih kompanija.

Austrijska osiguravajuća kuća Unika preuzela je u novembru 2006. godini 80 odsto kapitala Cepter osiguranja od biznismena Filipa Ceptera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: