Nemci grade fabriku auto delova

Predstavnici nemačke kompanije Reum GMBH planiraju da u Batočini izgrade fabriku površine deset hiljada kvadratnih metara za proizvodnju auto delova.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2008.

17:55

Default images

Predsednik te opštine Radiša Milošević će potpisati ugovor sa predstavnikom nemačke kompanije Rolfom Riterom i slovenačke kompanije „Grah automative“ Robertom Grahom.

Prema njegovim rečima, ugovor će biti potpisan do 25. juna i vrednost investicije iznosi 6,5 miliona evra, a fabrika će uposliti 450 radnika.

"Nemačka kompanija proizvodi enterijer za gepeke za putničke automobile za poznate kompanije kao što su Mercedes i Folksvagen", naveo je Milošević i dodao da će ta kompanija, kako je već ranije dogovoreno, 1. jula započeti izgradnju fabrike i već u ovoj godini uposliti 50 radnika a do kraja iduće godine još 150.

Predugovor će potpisati i predstavnik firme "Grah automative" jer će nemačka kompanija fabrika graditi na zemljištu koje im je pre dve godine dodeljeno osam hektara prilikom izgradnje pogona za proizvodnju elektronskih setova i plastike za automobile.

Slovenačka firma tada je od opštine Batočina dobila besplatno zemljište na korišćenje u narednih 99 godina i povoljne uslove za izgradnju proizvodnog pogona u kojem je od 150 zaposlenih, njih 70 odsto iz Batočine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: