Za obnovu RKB 75 miliona evra

Generalni direktor Robnih kuća Beograd Krsta Sandić izjavio je da je za renoviranje objekata tog nekadašnjeg trgovinskog lanca odobreno 75 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 07.05.2008.

12:32

Default images

Sandić za B92 kaže da se radovi na obnovi objekata Robnih kuća Beograd odvijaju po planu, a da je predviđeno da zakupcima budu predati u poslednjem kvartalu ove godine. Uređenje enterijera će potom trajati dodatnih 40 do 60 dana.

“Prioriter u obnovi imali su objekti koji se nalaze u centralnoj gradskoj zoni, tako da se radovi u tri robne kuće uveliko odvijaju”, naveo je on i dodao da u šest radovi počinju, dok će na ostalim objektima početi nakon kompletiranja projektne dokumentacije.

Prema njegovim rečima, radovi obuhvataju građevinske adaptacije i kompletnu zamenu ili reparaciju svih mašinskih i električnih instalacija, a predviđeni su obimni enterijerski radovi da bi se prostor prilagodio potrebama savremenog koncepta robnih kuća u svetu.

Sandić je kazao da je ostalo još pet ili šest zakupaca koji se nisu iselili iz objekata Robnih kuća Beograd i njima je produžen rok za dodatna dva ili tri meseca, u skladu sa planom novog vlasnika za renoviranje svake pojedinačne zgrade.

Generalni direktor Robnih kuća Beograd je istakao da se pregovara “sa velikim brojem potencijalnih zakupaca”, kao i da je plan da na tržište Srbije dovedu nove robne marke.

„Naravno, na prvom mestu su nam domaći proizvođaci i zasigurno će njihovi proizvodi i robne marke biti zastupljene u Robnim kućama Beograd.”, naglasio je Sandić.

Kompanija Verano kupila je 29. oktobra RKB za 360 miliona evra, a vlasnik te kompanije Radomir Živanić tada je najavio da će kupovinu sufinansirati gračka Martin investment grupa (MIG). U Agenciji za privredne registre, MIG je uknjižen kao vlasnik 66,7 odsto kapitala RKB, dok je vlasnik trećine beogradski Verano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: