Danas konačno ulje po 95 dinara

Prodaja trista hiljada litara uvoznog jestivog ulja po ceni od 95 dinara, trebalo bi da počne danas popodne u trgovinama u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.05.2008.

10:01

Default images

Dragovan Milinković, direktor ivanjičke kompanije "Vestern stil" koja je od države jedina dobila dozvolu za uvoz ulja oslobođenog od carine, potvrdio je za B92 da bi jeftino ulje već danas popodne trebalo da se nađe u maloprodaji.

"Oko 300.000 litara ulja već se nalazi u magacinima trgovaca, ali ne može biti izbačeno na rafove dok ne prođe sanitarnu inspekciju. Očekujem da će danas do popodnevnih sati stići sanitarne dozvole i da će građani u radnjama našeg preduzeća, kao i u Delta Maksiju i Merkatoru moći da kupe ulje po nižim cenama", kaže Milinković.

On je objasnio da se radi samo o prvoj isporuci jeftinijeg ulja i da očekuje da će preostale količine uskoro biti dostupne građanima, ali nije precizirao kada.

Zamenik direktora "Delta maloprodaje" Rajko Mandić kazao je za Politiku da je ulje u magacinu, ali da se još ne zna na koliko litara će biti ograničena kupovina.

Cena ulja iz uvoza od 95 dinara biće najpovoljnija na tržištu. Nakon poskupljenja prosečna cena jedne litre ulja kreće se od 115 do 145 dinara, s tim što je Dijamant odlučio da cenu svog ulja zadrži na 109 dinara po litru.

Vlada Srbije odobrila je krajem prošle godine bescarinski uvoz ulja, ali je interesovanje bilo malo, pa je dozvolu dobila jedino firma "Vestern stil", kojoj je trebalo više od četiri meseca da ulje počne da distribuira maloprodaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: