Krediti grada Beograda i Inteze

Uprava Beograda i Banka Inteza potpisali su ugovor o zajedničkim kreditnim linijama za podršku beogradskim poljoprivrednicima i malim i srednjim preduzećima.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 12.04.2008.

12:56

Default images

Registrovani poljoprivrednici moći će da dobiju kredite od dve do 20 hiljada evra, dok će preduzeća moći da dobiju pozajmice od pet do 30 hiljada evra. Za poljoprivredne kredite izdvojeno je ukupno 160 miliona dinara, a za preduzeća 350 miliona.

Kamatna na kredite, koji ukupno premašuju 500 miliona dinara, biće 5,5 odsto godišnje, rok otplate tri godine uz mogućnost počeka od 12 meseci, a zahtevi za pozajmice podnosiće se u poslovnicama Banke Inteza.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić kazao je da cilj projekta da se pomogne razvoj poljoprivrede i malih i srednjih preduzeća u gradu.

"Suština projekta jeste da se omogući dobijanje kredite za razvoj delatnosti po povoljnijim uslovima nego na tržištu", istakao je Alimpić.

Predsednica Izvršnog odobra Banke Inteza u Srbiji Draginja Đurić kazala je da je ta banka izdvojila 75 miliona dinara za kredite preduzećima i dodatnih 25 miliona dinara za poljoprivrednike, dok je preostali novac obezbeđen iz gradskog budžeta.

Grad Beograd je do od 2004. do 2007. godine odobrio kredite za 839 poljoprivrednika u vrednosti od 510 miliona dinara, dok je za 260 preduzeća tokom prethodne dve godine izdvojeno 200 miliona dinara kredita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: