Indeks Belex15 pao za 2,27 odsto

Na Beogradskoj berzi indeksi su ponovo u "crvenom". Indeks Belex15 je izgubio 2,27 odsto, a Belexline 1,85 procenata.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 01.04.2008.

15:36

Default images

Promet je vredeo oko 2,95 miliona evra, od čega je oko 2,65 miliona ostvareno u trgovini akcijama. Učešće stranih investitora popelo se na oko 55 u ukupnoj i 61 odsto u trgovini akcijama, pri čemu je u kupovini akcija bilo 58, a u prodaji 64 procenta.

Dvocifreni pad u kontinuiranoj trgovini ubeležili su Imlek [IMLK] i užički Putevi [PUUE], od 14,6 odnosno 11,2 odsto. Akcija beogradske mlekare tako je izgubila najveći deo onoga što je dobila u prethodnoj trgovini, kada je predvodila dobitnike.

Vranjskom Simpu [SMPO] cena je pala devet i po odsto, Tigar [TIGR], sa A Listinga Berze, izgubio je procenat manje, a Komercijalna banka [KMBN] malo više od osam odsto pri čemu je u prometu bila samo jedna hartija banke.

Dobitnik trgovine je Iritel [IRTL] sa rastom većim od pet procenata, akcija Veterinarskog zavoda Subotica [VZAS] poskupela je neznatno više a Agrobanke [AGBN] i Jubmes banke [JMBN] neznatno manje od dva odsto dok je Alfa plam [ALFA] dobio procenat na vrednosti.

AIK banka [AIKB] se vratila na čelo liste akcija sa najvećim prometom sa 104,57 miliona dinara uz za procenat nižu cenu hartije nego u prethodnoj trgovini. Gledano prema prometu slede novosadska Metals banka [MTBN] sa 15,47 miliona dinara, preduzeće sa A Listinga Soja protein [SJPT] sa 6,15 miliona i Agrobanka sa 5,94 miliona.

Trgovina akcijama Baninija [BNNI] vredela je 4,8 miliona dinara nakon što su u prethodna dva radna dana vlasnike promenile hartije kikindskog konditora u ukupnoj vrednosti većoj od 180 miliona.

Najveći promet u trgovini po metodu preovlađujuće cene ostvaren je akcijama Jedinstva Sevojno [JESV], od 13,5 miliona dinara. Akcija građevinske firme koštala je kao i prethodnih desetak dana, 13.500 dinara.

Registrovana je i trgovina po metodu minimalne cene akcijama Umi peka [UMPK] u ukupnoj vrednosti nešto većoj od 28 miliona dinara uz cenu od 100 dinara po hartiji leskovačke prehrambene firme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: