Dobit Tigra 48 miliona dinara

Pirotski Tigar ostvario je u prošloj godini dobit od 48 miliona dinara, saopšteno je iz te kompanije.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Utorak, 01.04.2008.

11:59

Default images

Tigar je u prošloj godini zabeležio prihode od 712 miliona dinara i rashode od 662 miliona, a celokupan iznos dobiti biće isplaćen akcionarima na ime dividendi.

Prva kompanija listirana na A Listingu Beogradske berze u prethodnoj godini je ostvarila dobit pre oporezivanja od 49,7 miliona dinara, a radi se o neoditovanim podacima, napomenuli su iz kompanije.

Tigar ima 18 zavisnih preduzeća u kontrolnom vlasništvu, tri u formi zajedničkog ulaganja i jedno ulaganje u agenciju. Od ukupno 22 preduzeća, 17 je osnovano i posluje u Srbiji, a pet u inostranstvu.

Brojni faktori uticali su na lanjsko poslovanje Tigrovih preduzeća, koja se bave proizvodnjom, trgovinom i uslugama, uključujući velike infrastrukturne investicije na lokaciji Tigar III, osvajanje novih proizvoda i tržišta, kao i veću proizvodnju složenijih proizvoda.

Na poslovne rezultate su delovale i političke i ekonomske nestabilnosti, promena na tržištu kapitala, oscilacija kursa, rasta kamata i poskupljenju sirovina, navodi se u izveštaju.

Akcija Tigra trenutno na Beogradskoj berzi vredi 1.590 dinara. Dosadašnji maksimum od 3.199 dinara Tigrova hartija je ubeležila u aprilu prošle godine, a na minimumu od 1.300 dinara bila je u junu 2005.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: