Imlek ulaže 10 miliona evra

Kompanija Imlek planira da u ovoj godini uloži oko 10 miliona evra u unapređenje proizvodnje mleka.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2008.

08:31

Default images

Generalni direktor Imleka Slobodan Petrović kaže da će novac biti uložen u obnovu stada i staja, muznu opremu i opremu za proizvodnju hrane, rekao je on i podsetio da je u poslednje tri godine ta kompanija investirala 40 miliona evra u unapređenje kvaliteta i obima proizvodnje.

Petrović je dodao da investicija nije završena, jer je cilj da se nivo kvaliteta mleka podigne, odnosno da oznaku ekstra klase ne nosi samo 60 procenata, već 90 odsto otkupljenog mleka.

Kako je objasnio, takav kvalitet je potreban kako bi mleko moglo da se izvozi u Evropsku uniju.

Do sada „hasap“ sertifikat (HACCP) ima devet kooperanata Imleka, a u pripremi za dobijanje standarda je još oko 200 farmi, rekao je Petrović.

Imlek, prema njegovim rečima, trenutno prerađuje oko devet odsto više mleka nego prošle godine.

Prošle godine prerađeno je oko 300 miliona litara mleka, a ove godine se očekuje prerada oko 325 miliona litara, kazao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: