Lampsa najavila obnovu Ekscelsiora

Grčka Lampsa počela je izradu plana rekonstrukcije hotela Ekscelsior, koja će koštati između tri i četiri miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 22.03.2008.

13:20

Default images

Izvršni direktor grčke kompanije Lampsa Nik Dandalos izjavio je da će verovatno biti obnovljena cela zgrada beogradskog Ekscelsiora (Excelsior), a rekonstrukcija će početi sledeće godine.

„Trenutno sagledavamo celokupnu arhitekturu zgrade i želimo da je rekonstruišemo u pravi butik hotel na odličnoj lokaciji“, rekao je Dandalos.

Beogradski hotel Ekscelsior ima dve zvezdice, 55 soba i zapošljava 46 ljudi, a Lampsa ga je kupila pre mesec dana na aukciji Agencije za privatizaciju za 7,5 miliona evra.

Lampsa predviđa veliki razvoj turizma i hotelijerstva u Srbiji, jer veruje u priključenje zemlje Evropskoj uniji, što će u narednim godinama usloviti veliki razvoj turizma i hotelijerstva.

Grčka Lampsa postoji od 1919. godine. Bavi se hotelierstvom, prometom nekretnina, a vlasnik je oko 200 brodova. Lampsa je vlasnik 51 odsto kapitala beogradskog hotela Hajat, za koji je platila 11 miliona evra, a zainteresovana je i za kupovinu hotela Kontinental.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: