Na aukciji prodato četiri preduzeća

U Agenciji za privatizaciju danas su prodata četiri preduzeća za ukupno 201,1 milion dinara.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.03.2008.

15:28

Default images

Najveća cena od 132 miliona dinara dostignuta je kod trgovinskog preduzeća "Diva trejd" iz Valjeva, koje je prodato advokatu Predragu Janjiću. Inače, početna cena za to preduizeće bila je 112,1 milion dinara.

Preduzeće poseduje magacin i poslovni prostor ukupne površine pet hiljada kvadratnih metara, stovarište građevinskog materijala sa industrijskim kolosekom i magacinski prostor ukupne površine 2.556 kvadratnih metara, prodavnice San, Metalac i Kolubara.

Veterinarska stanica Pirot prodata je za 41 milion dinara, preduzeće Vodovod iz Niša za 23 miliona, što je skoro šest puta više od početne cene. Kosovoprojekt - biro za specijalne konstrukcije prodat je za 5,1 milion dinara.

Na današnjem dnevnom redu trebalo je da bude još 18 aukcija, od kojih je 13 odloženo a pet otkazano. Aukcije se otkazuju kada nema zainteresovanih kupaca, a odlažu uglavnom zbog bolje pripreme aukcijske dokumentacije ali i tehničke nespremnosti preduzeća za prodaju.

U Agenciji za privatizaciju kažu da politička situacija u zemlji i početak izbornog procesa nisu razlozi za odlaganje aukcija, već da su za svako preduzeće pojedinačno u pitanju razlozi tehničke prirode.

Agencija je saopštila i da je danas prodata imovina stečajnog dužnika Begej iz Zrenjanina za 59 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: