Agrar dobija 54 miliona dinara

Fond za razvoj poljoprivrede Vojvodine dodelio je 54 miliona dinara poljoprivrednim proizvođačima.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 21.03.2008.

09:02

Default images

Novac je namenjen poljoprivrednicima koji su učestvovali na konkursu za nabavku novih sistema za navodnjavanje i nabavku staklenika i plastenika.

Direktor fonda Jožef Sabo rekao je da je za nabavku sistema za navodnjavanje 89 korisnika dobilo ukupno 44 miliona dinara, dok je za nabavku staklenika i plastenika odobreno 27 kredita u ukupnoj vrednosti od 10 miliona dinara.

Za nabavku opreme za navodnjavanje, čija vrednost iznosi do 5.000 evra, odobreni su krediti sa rokom otplate od dve godine i grejs periodom od devet meseci, dok je za veće vrednosti rok otplate 30 meseci, a grejs period godinu dana. Kamatna stopa iznosi dva odsto na godišnjem nivou.

Maksimalni iznos kredita za nabavku staklenika i plastenika je 7.000 evra, sa kamatnom stopom od 2,6 odsto na godišnjem nivou, periodom otplate od tri godine i grejs periodom od godinu dana.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da je pokrajina tokom poslednje tri godine posredstvom fondova uložila 100 miliona evra u razvoj poljoprivrede.

"Odgovorna država mora preko svih nivoa vlasti da ulaže u razvoj poljoprivrede. Ovim kreditima mi smo omogućili da se poboljšaju uslovi u poljoprivrednoj proizvodnji", rekao je Pajtić.

On je poljoprivrednicima obećao da će pokrajinski fondovi i ubuduće zadržati veoma niske kamatne stope i ocenio da među komercijalnim bankama "sigurno nema povoljnijih sredstava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: