Nije odobrena prodaja imovine Raške

Agencija za privatizaciju nije odobrila kompaniji Raška da proda deo imovine i na taj način radnicima isplati zaostale zarade

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2008.

08:59

Default images

U saopštenju Agencije navodi se da je zatražena prodaja 25,6 odsto ukupne imovine Raške, koja je u restrukturiranju, a da je propisima dozvoljena prodaja maksimalno pet odsto ukupne imovine preduzeća.

Agencija za privatizaciju je za 21. mart najavila sastanaka sa predstavnicima Raške, na kojem bi trebalo da se nađe najpovoljnije rešenje za radnike koji ne primaju plate, kao i za bivše zaposlene i preduzeće.

Prodajom imovine Raške, kako objašnjava Agencija, zanemarili bi se državni poverioci koji su prijavili potraživanja, sa kojima je potpisan zapisnik i koji se, takođe, namiruju iz prodaje imovine preduzeća.

Rukovodstvo tog preduzeća, ističe se u saopštenju, ni posle upozorenja Agencije, nije otklonilo brojne probleme vezane za definisanje statusa preduzeća, finansijsku i pravno-imovinsku dokumentaciju i drugu nepotpunu dokumentaciju.

"Zbog takvih propusta restrukturiranje preduzeća se ne odvija željenom dinamikom, što u najvećoj meri pogadja upravo radnike i bivše zaposlene, koji ne mogu da ostvare svoja zakonska prava", ukazuje Agencija.

Agencija navodi da će u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike u najkraćem roku predložiti rešenje za okončanje procesa restrukturiranja Raške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: