Đokovićima plac za 11 miliona evra

Porodica Novaka Đokovića dobila u zakup 3,8 hektara na Novom Beogradu, gde će graditi teniski centar.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 11.03.2008.

14:41

Default images

Firma „Femili sport“, porodice najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, pobedila je na konkursu za dodelu u zakup 3,8 hektara u novobeogradskom bloku 45 za 11 miliona evra, na kojem će izgraditi teniski centar i dovesti prvi ATP turnir u Srbiju.

Ponuda „Femili sporta“ za zemljište bila je jedina na konkursu objavljenom 1. februara ove godine, verovatno i zbog toga što je jedan od uslova bio da budući zakupac mora priložiti i uverenje ATP tura da njegov projekat ispunjava uslove održavanja turnira obe kategorije.

„Zadovoljni smo i nadamo se da ćemo već sledeće godine imati ATP turnir u Beogradu“, optimistično je izjavio Goran Đoković, stric našeg najboljeg tenisera, i direktor firme „Femili sport“.

Prema njegovim rečima, Novak i njegov otac Srđan nisu odustali od namere da teniski centar grade i u Kragujevcu, gde si već dobili zemljište od grada.

„Ovo je dobra vest za Beograd, koji će u bliskoj budućnosti dobiti ozbiljan teniski turnir“, rekao je gradski menadžer Bojan Stanojević.

Firma „Femili sport“ dužna je da u narednih 30 dana, od trenutka kad dobije rešenje gradonačelnika o dodeli zemljišta u zakup, sklopi ugovor sa Direkcijom za gradsko građevinsko zemljište o naknadi za uređenje zemljišta.

Đokovići su plac, koji se sastoji od dve parcele, dobili po početnoj ceni od 432 miliona dinara, čemu treba dodati 499 miliona dinara naknade za uređenje ostalog građevinskog zemljišta.

„Femili sport“ će ukupno za plac u Novom Beogradu platiti nešto više od 11 miliona evra. U zavisnosti od dogovora sa Direkcijom, plac će moći da plate odjednom, sa popustom do 30 odsto, ili u ratama na najduže tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: