"21. oktobar" na aukciji 28. marta

Aukcijska prodaja preduzeća za proizvodnju autokomponenti i svetlosne opreme "21.oktobar" zakazana je za 28. mart.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.03.2008.

08:26

Default images

Početna cena biće 100,084 miliona dinara. Vrednost kapitala koji se privatizuje procenjena je na 625.521.000 dinara, a obaveza kupca je da u kragujevačko preduzeće investira najmanje 105 miliona dinara.

Direktor Goran Stojković kaže da se može desiti da privatizacija "21. oktobra" ne uspe, iako su potencijalni kupci iz zemlje i inostranstva otkupili dokumentaciju, zato što još nije postignut dogovor o otpisu dela duga preduzeća poveriocima, koji se uglavnom odnosi na kredite uzete devedesetih godina prošlog veka.

Stojković je podsetio da su u prethodna tri meseca dva puta zakazivane aukcije za prodaju kragujevačke fabrike, ali su odlagane jer nije postignut sporazum o otpisu dela dugovanja.

Fabrika "21. oktobar", koja je do 2001. godine poslovala u satavu grupe Zastava, prostire se na površini od 147.254 kvadratnih metara, od čega je 55.108 pokrivenog poslovnog prostora, dok ostatak čine slobodne površine i saobraćajnice.

Preduzeće je uvezlo savremenu opremu iz Italije vrednu 1,5 miliona evra, što je omogućilo izradu plastičnih autodelova za italijansku autoindustriju i za proizvođače vozila u Nemačkoj.

Fabrika "21. oktobar" ima uspešnu saradnju i sa jednim partnerom iz Slovenije, kojem je lane isporučila 4,5 miliona autodelova. Preduzeće projektuje i proizvodi komponente, poseduje 67 mašina za preradu plastike brizganjem i ima mogućnost prerade svih vrsta tehničke plastike i izrade delova težine od jednog grama do 12 kilograma, uz dnevni kapacitet prerade oko 18 tona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: