FIC: Za Srbiju važna stabilnost

Savet stranih investitora (FIC) ukazao je na značaj stabilnosti i predvidljivosti kao pokretačke snage ekonomskog razvoja.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.03.2008.

17:53

Default images

FIC navodi da bi vanredni parlamentarni izbori čije se održavanje očekuje i lokalni izbori u Srbiji zakazani za 11. maj, mogli da predstavljaju način da se ti osnovni preduslovi ostvare.

"Savet stranih investitora vidi najavljene izbore kao novu mogućnost da gradjani iskažu svoje vidjenje pravca kojim Srbija treba da ide i da potvrde demokratski potencijal koji ova država ima", navodi se u saopštenju Saveta.

Od nove Vlade Srbije Savet stranih investitora očekuje da utvrdi, a zatim i sprovodi jasnu ekonomsku strategiju, koja će omogućiti ekonomski rast i voditi poboljšanju poslovne klime, navedeno je u saopštenju.

Savet stranih investitora osnovan je 2002. godine u Beogradu i trenutno broji više od 120 članica, među kojima su Koka-Kola, Telenor, Henkel, Karlsberg, Holcim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: