Osnovan Upravni odbor HBA u Srbiji

Predstavnici kompanija članica Helenskog poslovnog udruženja Srbije (HBA) izabrali su nove članove Upravnog odbora.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.03.2008.

15:31

Default images

Za novog predsednika Udruženja preduzeća sa većinskim grčkim kapitalom izabran je generalni direktor kompanije "Metal Gloub" Vasilios Dertilis.

Novi članovi Upravnog odbora su generalni direktor "Metropol palas" hotela Hristos Tsemberas, generalni direktor "Megastores Electronica" Nikolaos Karakostas, predsednik Izvršnog odbora "Eurobank EFG" Stavros Joanu, predsednik Izvršnog odbora "Pireus banke" Joanis Nikolopulos i Dertilis.

HBA je osnovan u septembru 2004. godine, sa ciljem da unapredi i podrži investicije svojih članova, kao i da promoviše bolju saradnju izmedju Srbije i Grčke. Helensko poslovno udruženje ima 36 kompanija članica. Osnovna misija HBA je unapređivanje poslovnih odnosa izmedju grčkih i srpskih kompanija, kao i razmena pozitivnog iskustva iz poslovanja u regionu.

Grčke kompanije su veoma dugo prisutne na tržištu Srbije i do sada su investirale više od dve milijarde evra, što Grčku čini jednom od vodećih zemalja investitora u Srbiji.

Grčke kompanije su do sada investirale u različite sektore - od bankarstva i telekomunikacija, do prehrambene industrije, hotelijerstva, turizma, gradjevinskih delatnosti i trgovine i trenutno zapošljavaju više od 25.000 ljudi širom Srbije, navedeno je u saopštenju HBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: