Dinar će sutra malo ojačati

Dinar će sutra blago ojačati prema evru, pa će srednji devizni kurs biti oko 83,52 dinara.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 06.03.2008.

15:51

Default images

Domaća valuta ojačaće sutra prema evru za 17 para, pa će se za jedan evro dobijati 83,52 dinara, kaže ekonomista i stručni saradnik Privredne komore Srbije Goran Nikolić.

Prema njegovim rečima, promet na međubankarskom deviznom tržištu, na kojem je formiran sutrašnji kurs, bio je mali i iznosio je 24 miliona evra, uz pet miliona evra koje je prodala Narodna banka Srbije.

Nikolić je ocenio da je dinar u danu kada su značajno pali berzanski indeksi, sačuvao vrednost zahvaljujući malom prometu, dodajući da bi veća trgovina verovatno uticala na njegovo slabljenje.

Sa druge strane, banke znaju da će NBS reagovati ako bi kurs dostigao 84,5 ili 85 dinara jer bi kurs veći od toga ugrožavao baznu inflaciju, naveo je on.

Današnji srednji kurs evra je, prema zvaničnoj listi Narodne banke Srbije, 83,69 dinara, što je za 0,14 odsto više nego prethodnog dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: