Italija daje 30 miliona evra za MSP

Italije je odobrila drugi kredit od 30 miliona evra za mala i srednja preduzeća i opštine u Srbiji.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 04.03.2008.

15:36

Default images

Prvi kredit za te namene od 32,5 miliona evra odobrila je Kooperacija za razvoj Ministarstva spoljnih poslova Italije 2005. godine i gotovo je u potpunosti iskorišćen.

Preduzeća i opštine moći će da iskoriste novi kredit za nabavku opreme, tehnologije i mašina iz Italije, koje će pomoći razvoju infrastrukture i poboljšanju lokalnih usluga.

Italijanska ambasada je saopštila da Italija pruža pomoć Srbiji i u oblasti finansija i da su objavljeni prvi tenderi za nabavku dobara i usluga za potrebe ministarstava zdravlja, prosvete i rudarstva i energetike.

"Tenderi, u vrednosti od osam miliona evra, sastavni su deo projekta čija je ukupna vrednost 17 miliona evra i to su bespovratna sredstva", ističe se u saopštenju.

Od 200 miliona evra, koje je do sada izdvojila italijanska Kooperacija, oko polovine je bilo namenjeno finansijskom sektoru. Pored finansijskog sektora, Kooperacija izdvaja novac i za pomoć Srbiji za programe socijalnog stanovanja, privredni i društveni lokalni razvoj, zaštitu kulturne baštine i prirodne sredine, kao i za zdravstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: