Karlsberg povećava učešće na 25%

Kompanija Karlsberg Srbija je najavila da u ovoj godini planira povećanje učešća na tržištu piva u Srbiji sa 22 na 25 odsto.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 04.03.2008.

17:18

Default images

Generalni direktor Karlsberg Srbija Aleksandar Radosavljević izjavio je da će ta kompanija ove godine u unapređenje poslovanja uložiti 38 miliona evra i podsetio da je Karslberg od 2004. godina, kada je kupio pivaru Čelarevo, ukupno investirao 118 miliona evra.

Radosavljević je najavio i zapošljavanje novih radnika, dodajući da Karslberg Srbija trenutno zapošljava oko 540 radnika, a da je u planu da se taj broj do kraja godine poveća na 586 zaposlenih.

"U prošloj godini ukupna prodaja je bila 1,5 miliona hektara piva i zabeležen je rast od 21,9 odsto", rekao je on. Prema njegovim rečima, kapaciteti pivare u 2008. biti prošireni na dva miliona hektolitara. Karlsberg Srbija u pivari u Čelarevu proizvodi brendove "lav", "tuborg", "holsten" i „karlsberg".

Kako je rekao, na konkursu koji je raspisala Privredna komora Srbije za projekat Uspostavljanje društvene odgovornosti preduzeća u jugoistočnoj Evropi, kompanija Karlsberg Srbija nalazi se među prve tri kompanije u Srbiji, od ukupno 400.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: