Gorivo skuplje od vikenda?

Gorivo u Srbiji verovatno će od vikenda poskupeti, a litar benzina će se približiti ceni od 100 dinara, a možda je i preći.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.03.2008.

12:01

Default images

Naftni derivati na pumpama u Srbiji najverovatnije će ponovo poskupeti od vikenda, zbog rekordnih cena sirove nafte, pa će po prvi put benzini premašiti cenu od 100 dinara za litar.

Cena nafte na svetskim berzama je od poslednje promene cene derivata u Srbiji pre desetak dana, dostizala i 103 dolara za barel, što će uticati na rast cene i na domaćem tržištu.

U Ministarstvu rudarstva i energetike za B92 kažu da će u četvrtak utvrditi uticaj cena sirove nafta i kretanja dolara i na osnovu toga predložiti promenu cena derivata, ali nisu mogli da potvrde da li će i za koliko gorivo poskupeti.

Nove cene benzina i dizela na pumpama očekuju se od subote.

Naftni derivati su 20. februara u proseku poskupeli za 4,6 dinara, najviše zbog usklađivanja akciza sa prošlogodišnjom inflacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: