Železnica upravlja imovinom na KiM

Generalni direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić izjavio da je realnost da preduzeće upravlja svojom imovinom na Kosovu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.03.2008.

08:19

Default images

Mnogo smo sredstava uložili na tom prostoru, a samo prošle godine "Železnice Srbije" (ŽS) su izmirile dug od 4,5 miliona evra", izjavio je Šarančić.

On je, povodom jučerašnjeg preuzimanja nadležnosti preduzeća ŽS nad infrastrukturom na severu Kosova, izjavio da su srpske železnice, nakon devet godina, ostvarile pravo upravljanja imovinom, u okviru UNMIK železnica i u skladu sa rezolucijom UN 1244.

"Kada budemo utvrdili stanje našeg koloseka i precizirali vozni red saobraćaja, uspostavićemo našu liniju i omogućiti putnicima da koriste usluge sa osobljem i sredstvima kojim rukovode "Železnice Srbije", precizirao je Šarančić i podsetio da radi o pruzi od Leška do Zvečana, kružnom pravcu od oko 88 kilometara.

Namera srpskih železnica je da se uspostavi i robni saobraćaj, što je sledeći potez, rekao je on, dodajući da "Železnice Srbije" raspolažu sa oko 330 kilometara pruga na KiM, značajnim brojem teretnih i putničkih vagona, lokomotiva, stanica i ostalih železničkih objekata. Prvi čovek srpskih železnica je najavio da će do Zvečana, za početak, saobraćati dve putničke garniture,ali je posebno naglasio da se u perspektivi planira da se taj broj i poveća.

"Razmišlja se i da se uvede linija koja će saobraćati od Kraljeva, preko Raške, Leška i nazad", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: