Za "Geneks" 22 potencijalna kupca

Za kupovinu hotela "Kontinental" i "Geneks apartmana" zainteresovano 22 kupca, kaže ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 03.03.2008.

13:34

Default images

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da su stigla 22 zahteva za otkup tenderske dokumentacije kompanija zainteresovanih za kupovinu dela imovine "Geneksa" u bloku 20 u Beogradu, gde se nalaze hotel "Kontinental" i "Geneks apartmani".

Dinkić je kazao da je za hotele na Kopaoniku ima pet potencijalnih kupaca i da su oni zatražili da otkupe tendersku dokumentaciju.

Do sada je učesće na tom tenderu obelodanila jedino grčka kompanija "Lampsa", koja je nedavno kupila hotel "Ekscelzior".

Agencija za privatizaciju raspisala je 27. decembra dva odvojena tendera, jedan za prodaju imovine u Beogradu po minimalnoj ceni od 85 miliona evra, a drugi za imovinu na Kopaoniku i u Raškoj, po početnoj ceni od 45 miliona evra.

Imovina u Beogradu obuhvata hotel "Kontinental" (Continental), nekadašnji "Interkontinental", CG apartmane i poslovni prostor, poznate kao "Geneks apartmani", tenisku halu i energanu, ukupne površine 72.225 metara kvadratnih, a na Kopaoniku hotele "Grand" i "Sunčani vrhovi" i 106 stanova na toj planini i u Raškoj, ukupne površine 50.802 metra kvadratnih, kao i restoran Zvrk.

Obaveza kupca je da u narednih 20 godina zadrži istu delatnost hotela i apartmana, odnosno da obezbedi nivo kvaliteta hotela od najmanje "četiri plus" internacionalne zvezdice u roku od tri godine po preuzimanju, da posluje na međunarodnom tržištu i da ima zaštićeni znak.

Grčka "Lampsa" potvrdila da želi da kupi "Geneks"

Konaci Sunèani vrhovi na Kopaoniku
Grčka kompanija "Lampsa" daće ponudu za kupovinu "Geneksa" iz Beograda, potvrđeno je u toj kompaniji.

Na tom tenderu podršku "Lampsi" daće Nacionalna banka Grčke, koja je vlasnik Vojvođanske banke, i "Ašmor" (Ashome) grupa, londonska kompanija za upravljanje investicionim fondovima, među kojima je i fond koji je većinski vlasnik "Karneksa" (Carnex) iz Vrbasa.

"Lampsa" je jedna od najpoznatijih kompanija u svetu koje se bave hotelijerstvom. Vlasnik je hotela "Grand Bretagne" u Atini, gde je i poslovni centar kompanije, kao i suvlasnik kompanije Turist risort (Resort), u čijem su sastavu hoteli Hilton i Old taun (Town) na Rodosu.

Pored hotelijerstva, kompanija se bavi prometom nekretnina i vlasnik je 200 brodova.

U Srbiji je "Lampsa" nedavno preuzele 51 odsto lukzuznog hotela "Hajat" (Hyatt Regency) i na aukciji je za 610 miliona dinara kupila hotel "Ekscelzior" (Excelsior), čija je početna cena bila 141,9 miliona dinara.

Plan kompanije je, kako navode njeni zastupnici, da unapredi turističku ponudu u Srbiji i uvede novine u prometu nekretnina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: