Standard građana zavisi od politike

Najveći uticaj na ekonomsku situaciju u Srbiji trenutno ima politika, kaže ekonomista Vuk Đoković.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.03.2008.

10:31

Default images

Direktor Centra za visoke ekonomske studije Vuk Đoković ocenio je da je za ekonomsku situaciju u Srbiji ključno kako će se razrešiti politička kriza u zemlji, navodeći da bi najbolje bilo da se ekonomija razdvoji od politike.

„Zemlja se nalazi u osetljivom momentu i treba apelovati na pragmatično ponašanje u političkoj i ekonomskoj sferi“, kaže on i dodaje da privredni rast zavisi od toga kako će Srbija izaći iz političke krize.

Đoković je upozorio da je rast inflacije, koja iznosi 11 odsto na godišnjem nivou, veoma loša, jer će to negativno uticati na standard građana, kao i da je za ekonomiju veoma važna stabilnost cena.

On je ocenio da se deo rasta cena preliva na Srbiju zbog svetskog povećanja cena nafte i hrane i to je nešto na šta ne može da se utiče, ali i dodao da je povećanje cena kod nas ipak veće i od toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: