Zastava: Saradnja sa GM prema planu

Tehnička saradnja kragujevačke Grupe "Zastava vozila" i američkog "Dženeral motorsa", odvija se bez problema.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2008.

08:49

Default images

Direktor preduzeća "Zastava AGeM", zaduženog za realizaciju ugovora potpisanih u julu prošle godine, Zoran Stošić, kaže da se saradnja o prodaji "Opelovih" automobila u Srbiji i o montaži "astre klasik" planirane za poslednje tromesečje ove godine, odvija nesmetano.

"Prodaja 'Opelovih' modela je dobra, čak mogu reći i odlična, a s druge strane po utvrđenom planu i dogovoru teku pripreme za montažu 'astre klasik", rekao je Stošić u izjavi lokalnom radiju i naglasio da "ovih dana ima tešnju komunikaciju s predstavnicima 'Dženeral motorsa' zbog političkih događaja u Srbiji".

Ocenjujući "da su kontakti profesionalni i korektni", Stošić je rekao i da tehnički timovi "Opela" često dolaze u Fabriku automobila, i da će naredna poseta uslediti najverovatnije za dve sedmice kada će se konkretizovati zadaci u pripremama za montažu "astre klasik" u kragujevačkim pogonima.

"Poseta tehničke ekipe rezultat je aneksa ugovora Grupe 'Zastava vozila' i 'Dženeral motorsa' kojim je precizirana pomoć 'Zastavi' u cilju prenosa 'Opelove' tehnologije u Kragujevac za montažu 'astre'", rekao je Stošić i ocenio da će to omogućiti odgovarajuću realizaciju zajedničkog projekta i početak nabavke opreme, vredne nekoliko miliona evra, a za šta će biti raspisan tender.

Povodom izjave ministra ekonomije Mlađana Dinkića da su stručnjaci "Dženeral motorsa" odložili posetu, Stošić je rekao da tu izjavu nije čuo i dodao "da se najverovatnije odnosila na sastanak koji je u utorak trebalo da se održi u Ministarstvu ekonomije".

"Predstavnici 'Dženeral motorsa' uputili su zvanično pismo u kojem se izvinjavaju što trenutno nisu u mogućnosti da prisustvuju sastanku, kao i da će novi termin biti vrlo brzo utvrđen", naveo je Stošić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: