Sutrašnji kurs 83,55 dinara za evro

Evro je danas u međubankarskoj trgovini devizama vredeo oko 83,55 dinara i to će verovatno biti sutrašnji zvanični srednji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2008.

09:38

Default images

Stručni saradnik Prvredne komore Srbije Goran Nikolić kaže da to znači da je dinar oslabio oko 0,7 odsto i dodao da je jutros u međubankarsoj trgovini jedan evro dostizao i vrednost od 84 dinara.

Narodna banka Srbije, istakao je Nikolić, danas je prodala na deviznom tržišu 10 miliona evra, koliko je prodavala i tokom prošle sedmice kada je promet na trzištu bio oko dvadesetak miliona evra, odnosno oko četiri puta manji od uobičajenog. On je kazao i da današnji promet devizama nije bio toliko nizak i da je do 13 časova dostigao 60 miliona evra.

Zvanični srednji kurs za 27. februar, formiran na osnovu trgovine devizama među bankama, bio je 83,1 dinar za evro, što znači da je
dinar bio za oko 0,8 odsto slabiji prema evru nego 26. februara. Današnjim padom vrednosti dinara, zaustavljen je trend jačanja domaće valute koji je počeo 19. februara i nastavio se posle svakodnevnih intervencija NBS na međubankarskom deviznom tržištu tokom prošle nedelje.

Narodna banka Srbije je juče bankama prodala tri miliona evra, čime je na tržište vratila ubičajeni iznos deviza otkupljen od menjača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: