Dinar nastavlja da jača

Dinar je danas ojačao za 0,3 odsto prema evru, pa se po zvaničnom srednjem kursu NBS za evro dobija 82,45.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2008.

09:47

Default images

Domaća valuta nastavila je i danas jačanje prema evru, a prema zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije jedan evro vredi 82,45 dinara, što je 23 pare više nego juče.

U međubankarskoj trgovini devizama juče do 13 časova ostvaren je promet od oko 50 miliona evra, a centralna banka nije intervenisala.

Guverner NBS je juče kazao da će centralna banka nastaviti da interveniše na međubankarskom deviznom tržištu u zavisnosti od prometa.

„U slučaju pada na tom tržišu, NBS razmatra da li da umesto uobičajenih tri miliona, sa kojima svakodnevno interveniše, poveća taj iznos“, rekao je on i dodao da će NBS biti u stalnom kontaktu sa bankama i da će biti srećna ukoliko ne bude potrebe za intervencijom.

"Ako je to samo pitanje milion ili dva miliona evra, uvek smo tu da stupimo u pomoć tom deviznom tržištu da malo proradi", rekao je Jelašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: