Grci kupili hotel Ekscelzior

Beogradski hotel Ekscelzior prodat je grčkoj hotelijarskoj kompaniji Lampsa za 610 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.02.2008.

14:46

Default images

Na aukciji u Agenciji za privatizaciju Srbije bilo je šest zainteresovanih kupaca, a početna cena Ekscelziora, koji nalazi se u ulici Kneza Miloša 5, u blizini Doma Narodne skupštine, bila je 141,9 miliona dinara.

Advokat grčke firme, koja je i većinski vlasnik hotela Hajat iz Beograda, Jovana Aleksić izjavila je da je Lampsa vlasnik lanca hotela u Grčkoj, kao i da poseduje 200 brodova. Ona je kazala i da novi vlasnik planira da renovira hotel i razvije delatnost, dodajući da je srpsko tržište interesantno i da se mogu stvarati dobri hoteli.

Ukupni poslovni prihodi hotela u 2006. godini iznosili su 31,3 miliona dinara, a rashodi 37,2 miliona dinara. Ekscelzior ima dve zvezdice, 55 soba i zapošljava 46 ljudi.

Trgovinsko preduzeće Dunav iz Smedereva, čija je početna cena bila 144,9 miliona dinara prodat je za 790 miliona dinara preduzeću Coka Smederevo, koje se bavi maloprodajom i veleprodajom prehrambenih proizvoda, kućne hemije, alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Projektno preduzeće Projzavod iz Beograda prodato je po početnoj ceni od sedam hiljada dinara jedinom zainteresovanom kupcu kompaniji Mulitikon inženjering koja se bavi konsaltingom, projektovanjem i inženjeringom u graditeljstvu i zapošljava 100 radnika.

Izvršni direktor te kompanije Ratko Bažalac izjavio je da Projzavod ima znanje, iskustvo i dokumentaciju, a cilj je da se ta firma koja ima tri zaposlena ojača novim ljudima. On je naglasio da u Srbiji nema dovoljno dobrih firmi koje se bave projaktovanjem gradjevinskih objekata i da je potrebno razvijati tu delatnost Projzavoda.

Preduzeće Betratrans iz Beograda prodato je po početnoj ceni od 2,9 miliona dinara, za obveznice, dok je Centar za obrazovanje i kulturu Branko Krsmanović iz Paraćina prodat za 33 miliona dinara konzorcijumu fizičkih lica, a kako je rečeno, nameravaju da zadrže osnovnu delatnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: