Trijumf sakupio 1,5 miliona evra

Investicioni fond Trijumf sakupio je 1,46 miliona evra kapitala inicijalnom prodajom investicionih jedinica.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.02.2008.

11:20

Default images

Novi otvoreni investicioni fond, kojim upravlja Citadel aset menadžment, upisan je u Registar investicionih fondova, čime je ispunio i poslednji uslov za početak ulaganja na berzu, navodi se u saopštenju društva za upravljanje.

U Citadelu nisu precizirali kada će početi da ulažu kapital, a uobičajeni rok za to u Srbiji je do 30 dana.

Otvoreni investicioni fond Trijumf poslovaće kao fond rasta vrednosti imovine i najmanje 75 odsto svoje imovine ulagaće u u vlasničke hartije od vrednosti na Beogradskoj berzi i berzama u okruženju.

Naknada za upravljanje fondom iznosiće 2,5 odsto godišnje, dok će naknada za izlazak iz fonda ili prodaju investicionih jedinica zavisiti od dužine članstva i kretaće se od jedan odsto za članstvo do godinu dana, 0,5 odsto za članstvo do dve godine, dok se neće naplaćivati za članstvo duže od dve godine.

Citadel, kako se dodaje, neće ni u buduće naplaćivati naknadu za kupovinu investicionih jedinica Trijumf.

„Veoma smo zadovoljni rezultatom koji je ostvaren u toku javnog poziva, a naročito nas ohrabruje činjenica da smo takav uspeh ostvarili uprkos svim dešavanjima koja su obeležila protekli period. To je samo još jednom ukazalo na ugled koji Citadel grupa uživa u očima investicione javnosti“, kazao je generalni direktor društva Citadel aset menadžment Aleksandar Krtinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: